Thailändsk sallad med risnudlar, wokad fläskfärs och kål

Precis som i all mat från det thailändska köket går denna sallad med risnudlar, wokad fläskfärs och kål snabbt att tillaga. Det som tar tid är att hacka lök, vitlök och kål samt att förbereda risnudlarna. Det kan man så klart ta hjälp av familjen att ordna, eller göra i förväg och förvara i kylen.

Ingredienser

4 personer

250 g tunna eller medeltjocka risnudlar
400 g fläskfärs
neutral olja till stekning
1 stor gul lök, skivad
5 vitlöksklyftor, skivade
½ spetskål, strimlad
1 röd paprika, strimlad
1 hjärtsallad, strimlad
4 msk sweet chili-sås
4 msk limesaft
1 krm strösocker
4 msk asiatisk fisksås

Tillbehör:
hackade jordnötter
färska korianderblad
sweet chili-sås

Gör så här

Tillaga risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj nudlarna i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil. Ställ åt sidan.

Hetta upp oljan i en wokpanna, tillsätt köttet och rör runt i det tills det får fin färg. Tillsätt lök och vitlök och stek i några minuter på hög värme. Lägg i kål och paprika under omrörning och sedan chilisås och limesaft. Smaksätt med socker och fisksås, och låt rätten steka i 3–4 minuter.

Blanda samman färsen och grönsakerna med de avrunna risnudlarna. Vänd ner i salladen strax före servering. Toppa med grovhackade nötter och koriander och servera med sweet chilisås.

FLER RECEPT

Rulla till toppen