Wokad kotlett med grönsaker

För att köttet ska passa bäst att woka skärs det i lövtunna skivor, som har kort tillagningstid. Förbereder du marineringen är det här en snabblagad rätt. 

Ingredienser

4 portioner

500 g putsad kotlettrad (ytterfilé) av gris, tunt skivad
1 msk rapsolja
300 g broccolibuketter
200 g champinjoner, i kvartar
1 morot, grovriven

Marinad:
2 msk vatten
1 dl japansk soja
½ dl torr sherry
1 tsk ljus majsredning
2 tsk socker
1 msk färsk ingefära, riven
1 msk färsk basilika, hackad

Till servering:
nudlar
sesamfrön, rostade

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg tillsammans med köttet i en påse. Marinera minst 2 timmar.

Woka grönsakerna i olja. Ta upp och håll dem varma. Lägg ner köttet med marinad i wokpannan. Hetta upp ca 2 minuter och vänd köttet efter halva tiden. Blanda ner grönsakerna.

Servera woken med kokta nudlar. Strö över sesamfrön före servering. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top