För att köttet ska passa bäst att woka skärs det i lövtunna skivor, som har kort tillagningstid. Förbereder du marineringen är det här en snabblagad rätt.

För att köttet ska passa bäst att woka skärs det i lövtunna skivor, som har kort tillagningstid. Förbereder du marineringen är det här en snabblagad rätt.
4 portioner
500 g putsad kotlettrad (ytterfilé) av gris, tunt skivad
1 msk rapsolja
300 g broccolibuketter
200 g champinjoner, i kvartar
1 morot, grovriven
Marinad:
2 msk vatten
1 dl japansk soja
½ dl torr sherry
1 tsk ljus majsredning
2 tsk socker
1 msk färsk ingefära, riven
1 msk färsk basilika, hackad
Till servering:
nudlar
sesamfrön, rostade
Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg tillsammans med köttet i en påse. Marinera minst 2 timmar.
Woka grönsakerna i olja. Ta upp och håll dem varma. Lägg ner köttet med marinad i wokpannan. Hetta upp ca 2 minuter och vänd köttet efter halva tiden. Blanda ner grönsakerna.
Servera woken med kokta nudlar. Strö över sesamfrön före servering.