Lägg köttet i frysen ca 30 minuter innan du ska laga till den. Skär det halvfrusna köttet i tunna skivor, ca 2 mm tjocklek.
Marinad: Blanda samman rapsolja, soja och 2 ½ msk majsstärkelse i en bunke stor nog att rymma köttet. Tillsätt köttet, blanda väl och täck med plastfolie. Låt köttet marinera 1 timme i kyl.
Tillsätt ytterligare 2 ½ msk majsstärkelse till det färdigmarinerade köttet och vänd runt så att stärkelsen täcker köttet.
Hetta upp en wok på spisen och tillsätt rapsoljan. Vicka på woken så att oljan täcker wokens yta. När oljan precis börjar ryka, tillsätt köttet i omgångar. Lägg ner köttet försiktigt, det kan stänka upp varm olja. Snabbstek köttet i ca 1 ½ minut, håll hela tiden köttet i rörelse. Sänk sedan värmen något.
Luta woken och ta ur det stekta köttet men låt vätskan vara kvar i woken. Tillsätt ingefära och chilibönpasta, fräs i 15 sekunder och rör hela tiden. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare 10 sekunder. Tillsätt soja och buljong eller vatten.
När vätskan börjar koka, tillsätt farinsockret och rör tills sockret har lösts upp. Sjud vätskan i ca 2 minuter, red av genom att tillsätta redningen lite i taget tills den får en sirapsliknande konsistens.
Tillsätt köttet och purjolöken och sjud på medelhög värme tills såsen bara fäster på köttet och inte längre är flytande (ca 30 sekunder).
Servering: Servera med japanskt ris eller jasminris, och en grönsallad.
Kock: Erik Videgård
Här kan du se videon när Erik Videgård lagar Snabbstekt lamm på mongoliskt vis och glöm inte att följa Svenskt Kött på Youtube.