Lammsteken är relativt mör, så den här grytan kokar du på 45 minuter. Tillbehör som couscous och kall yoghurtsås med örter ger härliga smaker från Libanon.
Lammgryta på libanesiskt vis
Ingredienser
4 portioner
500 g lammstek, strimlad
3 dl passerade tomater
1 msk koncentrerad kalvfond
1 citron, saft och rivet skal
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk malen spiskummin
salt och malen vitpeppar
1 dl persilja, hackad
½ dl färsk mynta, hackad
2 msk flytande honung
Örtyoghurt:
1 dl tjock yoghurt
1 msk persilja, hackad
1 msk mynta, hackad
Till servering:
couscous
gröna bönor
Gör så här
Koka upp tomater, fond och citronsaft. Lägg i köttet, lite i taget, så det kokar hela tiden. Tillsätt lök, vitök, spiskummin, salt och peppar. Koka upp, sänk värmen och sjud 30 minuter tills köttet är mört. Tillsätt citronskal och örter.
Gör i ordning couscousen enligtanvisning på förpackningen, och koka bönorna i lättsaltat vatten. Blanda samman yoghurt och örter till såsen.
Rör ner honungen i grytan precis före servering. Servera med couscous och bönor.