Den här härliga lammgrytan har hämtat inspiration från nordafrikanska kök. Den serveras med couscous, och kryddas med citron, koriander och okra. Okra är en avlång liten grönsak som är vanlig i recept från Afrika. Den används för sin goda smak, sitt näringsinnehåll och för att reda av soppor, såser och grytor.
Citronkryddad lammgryta med okra
Ingredienser
4 port
500 g lammbog, tärnad 3 x 3 cm
salt och malen svartpeppar
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk smör
1 msk olivolja
400 g färsk okra, delad
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 msk koriander eller persilja, hackad
saft och skal av ½ citron
Till servering:
couscous kokt i grönsaksbuljong
Gör så här
Krydda köttet med salt och peppar. Fräs lök och vitlök i smör och olja. Tillsätt köttet och bryn det.
Lägg över i en gryta och blanda ner okran. Tillsätt tomater och tomatpuré. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda ca 40 minuter tills köttet är mört.
Späd eventuellt med vatten om det ser ut att koka torrt. Krydda grytan med citronsaft och strö över koriander eller persilja.
Servera grytan med couscous.