Lammkött är mört och fint och en köttgryta med lamm går relativt fort att laga till. Den här grytan smakar fint av örter och serveras med matkorn eller bulgur.
Kryddig lammgryta med rosmarin och timjan
Ingredienser
4 portioner
500 g grytbitar av lamm
½ tsk salt
svartpeppar
2 vitlöksklyftor, finhackade
4 salladslökar, i små bitar
1 kvist färsk rosmarin
1 tsk torkad timjan
2 dl rött vin
1 ½ dl vatten
1 msk japansk soja
2 msk tomatpuré
2 små kryddiga lammkorvar
1 msk majsstärkelse + kallt vatten
100 g bladspenat, färsk eller fryst
olja
Till servering:
bulgur eller matkorn
Gör så här
Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det i olja i en stekpanna, och lägg över i en gryta. Tillsätt vitlök, salladslök, kryddor, vin, vatten, soja och tomatpuré. koka upp, sänk värmen till låg och låt grytan sjuda under lock cirka 20 minuter.
Skiva och stek korven. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red av grytan genom att tillsätta blandningen under omrörning. Rör ner bladspenat, låt allt bli varmt och strö över korvskivorna. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar.
Servera grytan med bulgur eller matkorn.