Gryta på lammkött går snabbare att laga än gryta på nötkött, så här kommer en härlig gryta på bog av lamm som blir klar på ca en halvtimme. Smakerna av rosmarin och oliver för tankarna till Medelhavet, precis som tillbehöret cous cous.
Lammgryta med rosmarin och svamp
Ingredienser
4 portioner
500 g grytbitar av lammbog
salt och malen svartpeppar
smör
1 ½ dl köttbuljong
2 dl rött vin
3 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk rosmarin
ca 20 steklökar, skalade
smör
200 g champinjoner
Till servering:
cous cous
inlagda oliver
Gör så här
Krydda köttet med salt och peppar, bryn och lägg över i en gryta. Tillsätt buljong, vin, vitlök och rosmarin.
Koka upp, sänk värmen och låt grytan sjuda under lock ca 20 minuter.
Bryn lökarna låt dem koka med ca 10 minuter. Bryn svampen och blanda i grytan strax innan den serveras.
Servera med cous cous och inlagda oliver.