En härlig gryta på lammbog, kryddad med indiska smaker, som passar bra en kylig höstdag.
Indisk lammgryta med yoghurt
Ingredienser
4 portioner
500 g lammbog, tärnad
1 gul lök, hackad
3 morötter, skivade
2 msk smör
2 tsk korianderfrö, stötta
1 tsk malen spiskummin
2 tsk gurkmeja
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk färsk ingefära, riven
1 röd spansk peppar, hackad
5 dl kalvbuljong
salt
ev 3 msk majsstärkelse + vatten
1 msk citronsaft
Till servering:
ris
yoghurt
Gör så här
Bryn kött, lök och morötter i omgångar i stekpanna och lägg över i en gryta.
Tillsätt alla kryddor, vitlök, ingefära och chili. Häll på buljong och salta. Koka upp, sänk värmen och sjud ca 50 minuter tills köttet är mört.
Vill du ha en tjockare sås kan du reda av med majsstärkelse utrört i kallt vatten. Sjud 3 minuter till och krydda med citronsaft.
Servera grytan med ris och yoghurt.