Skala vitlöksklyftorna. Hetta upp oljan i en stekpanna och rosta vitlöksklyftorna gyllene. Ta upp och låt svalna. Plocka timjan och rosmarin. Finhacka dem och vitlöksklyftorna. Blanda samman ströbröd och mjölk.
Blanda samman lammfärs, späck och salt till en homogen massa. Tillsätt ägget och arbeta in det. Tillsätt sedan det uppblötta ströbrödet och kryddorna. Blanda noga och rulla köttbullar om ca 15 g. Lägg dem på en skärbräda och låt dem vila kallt ca 10 minuter.
Hetta upp smör i en gjutjärnspanna. Bryn köttbullarna i omgångar i riktigt med smör tills de får en jämn fin brun färg. Börja på hög värme och sänk efter hand. Skaka pannan då och då, så att köttbullarna får fin färg runt om. Sänk sedan värmen och låt köttbullarna bli genomstekta, 3−5 minuter.