Citronkryddad kalvlever

Kalvlever i skivor som kryddas med paprika och citronpeppar och sedan steks i smör. Smörstekt lök passar fint till. Festligt och snabblagat. 

Ingredienser

4 portioner

500 g kalvlever, skivad
smör att steka i
1 tsk salt
2 tsk citronpeppar
2 tsk paprikapulver
1 gul lök, skivad

Till servering:
rårivna morötter med äpple och citronsaft
kokt potatis

Gör så här

Häll salt, citronpeppar och paprikapulver i en plastpåse. Lägg i leverskivorna och skaka dem så att de täcks av kryddorna.

Bryn löken i smör i en stekpanna. Sänk sedan värmen och låt löken steka mjuk på låg värme, ca 5 minuter. Ta upp och håll den varm.

Stek leverskivorna i omgångar, 3−4 minuter per sida. Lägg upp på varmt serveringsfat och toppa med löken.

Servera med morotssallad och kokt potatis.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top