Kalvlever och sidfläsk är goda kamrater i många olika rätter. Här toppar de en fräsch sallad, som passar fint såväl till lunch som till kvällsmål.
Bondsallad med stekt lever och sidfläsk
Ingredienser
4 portioner
400 g kalvlever, strimlad
1 ½ msk smör
100 g rimmat sidfläsk, tärnat
Bondsallad:
100 g späda sallatsblad
2 färska rödbetor, grovrivna
2 morötter, grovrivna
½ gurka, skivad
20 körsbärstomater, halverade
2 msk kapris
½ dl solrosfrön, rostade
Dressing:
2 msk rapsolja
1 msk hallonvinäger
1 msk vatten
salt och vitpeppar
1 tsk dijonsenap
Gör så här
Dressing:
Blanda samman olja, vinäger, vatten och kryddor. Ställ svalt till servering.
Stek levern i smör. Stek sidfläsket i sitt eget fett och låt rinna av på hushållspapper.
Lägg sallatsblad i botten av ett serveringsfat, därefter rödbetor, morötter och gurka. Lägg på lever och fläsk och toppa med tomater, kapris och solrosfrön.
Skeda över dressingen före servering.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Bondsallad med rökt lammstek som tapas
Rårakor med stekt sidfläsk
Frasiga rårakor med pepparrotskräm, sidfläsk, grönkålschips och whiskeylingon
Rimmat sidfläsk med rosmarinbakade palsternackor
Revbensspjäll och sidfläsk med potatissallad och ramslökskräm
Sandwich med grillat sidfläsk, kimchi och sesammajonnäs