Bondsallad med stekt lever och sidfläsk

Kalvlever och sidfläsk är goda kamrater i många olika rätter. Här toppar de en fräsch sallad, som passar fint såväl till lunch som till kvällsmål. 

Ingredienser

4 portioner

400 g kalvlever, strimlad
1 ½ msk smör
100 g rimmat sidfläsk, tärnat

Bondsallad:
100 g späda sallatsblad
2 färska rödbetor, grovrivna
2 morötter, grovrivna
½ gurka, skivad
20 körsbärstomater, halverade
2 msk kapris
½ dl solrosfrön, rostade

Dressing:
2 msk rapsolja
1 msk hallonvinäger
1 msk vatten
salt och vitpeppar
1 tsk dijonsenap

Gör så här

Dressing:
Blanda samman olja, vinäger, vatten och kryddor. Ställ svalt till servering.

Stek levern i smör. Stek sidfläsket i sitt eget fett och låt rinna av på hushållspapper.

Lägg sallatsblad i botten av ett serveringsfat, därefter rödbetor, morötter och gurka. Lägg på lever och fläsk och toppa med tomater, kapris och solrosfrön.

Skeda över dressingen före servering. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT