Kalvlever och sidfläsk är goda kamrater i många olika rätter. Här toppar de en fräsch sallad, som passar fint såväl till lunch som till kvällsmål.

Kalvlever och sidfläsk är goda kamrater i många olika rätter. Här toppar de en fräsch sallad, som passar fint såväl till lunch som till kvällsmål.
4 portioner
400 g kalvlever, strimlad
1 ½ msk smör
100 g rimmat sidfläsk, tärnat
Bondsallad:
100 g späda sallatsblad
2 färska rödbetor, grovrivna
2 morötter, grovrivna
½ gurka, skivad
20 körsbärstomater, halverade
2 msk kapris
½ dl solrosfrön, rostade
Dressing:
2 msk rapsolja
1 msk hallonvinäger
1 msk vatten
salt och vitpeppar
1 tsk dijonsenap
Dressing:
Blanda samman olja, vinäger, vatten och kryddor. Ställ svalt till servering.
Stek levern i smör. Stek sidfläsket i sitt eget fett och låt rinna av på hushållspapper.
Lägg sallatsblad i botten av ett serveringsfat, därefter rödbetor, morötter och gurka. Lägg på lever och fläsk och toppa med tomater, kapris och solrosfrön.
Skeda över dressingen före servering.