Stekt sidfläsk med rårakor

Rårakor består till skillnad från raggmunk av endast riven potatis. De steks frasiga i fläskflott elelr smör, och serveras med knaprigt sidfläsk och fräscht syrliga lingon. 

Ingredienser

4 portioner
600 g rimmat sidfläsk, skivat

Rårakor:
700 g potatis, mjölig sort, skalad
1 ½ tsk salt
smör till stekning

Till servering:
rårörda lingon eller lingonsylt

Gör så här

Värm ugnen till 100°. Stek fläsket på medelvärme tills det är knaprigt. Låt rinna av. Lägg skivorna på ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen. Ta vara på fettet som smält ut för att steka rårakorna i det. 

Riv potatisarna fint och blanda ner saltet. Hetta upp fettet från sidfläsket i en stekpanna och stek en råraka (½ dl riven potatis) i taget på medelvärme. När fetter tar slut, använd smör istället. Stek ca 4 minuter på varje sida tills de har fin färg och frasig kant.

Servera rårakorna varma med stekt fläsk och lingon.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top