Grillad lammrostbiff med svart vitlöksglaze och grillad knipplök
Detta läckra recept på grillad lammrostbiff med svart vitlöksglaze och grillad knipplök bara måste provas till sommarens grill.
Detta läckra recept på grillad lammrostbiff med svart vitlöksglaze och grillad knipplök bara måste provas till sommarens grill.
Bjud på något annorlunda till glöggminglet. Dessa pinchos med lammrostbiff kräm på getost och julpicklad rödlök är festligt och gott till glöggen.
Snabbstekt lamm på mongoliskt vis är en härlig rätt som passar till såväl vardagsmat som helgmat.
Lammrostbiff har börjat styckas ut och säljas på allt fler ställen. Och vad passar till, om inte potatisgratäng? Väljer du en rostbiff med kappa steker du den med fördel med fettsidan neråt i pannan först. Fettet smälter då ner och ger ett gott fett att steka i och man behöver inte tillsätta extra smör eller olja. Skär gärna skåror i fettsidan innan du steker köttet så släpper den ifrån sig fettet lättare. Det här receptet kan du använda som grundrecept för stekning av lammrostbiff i bit.
En höstlig middag med lammrostbiff och betor med smulad getost.
Beroende på hur den styckas finns lammrostbiff i mindre bitar på på 300−500 g eller en större bit på upp till ett kilo. Rostbiffen säljs antingen med eller utan kappa. Beräkna 100−125 g per person, alltså en stor eller flera mindre bitar. Det här receptet kan du använda som grundrecept när du ska steka lammrostbiff i ugn.
De här läckra spetten blir lika goda stekta som grillade i panna. Du kan också grilla dem på utegrill. En färgglad pytt till ser trevligt ut och smakar gott.
Det här är en riktig lyxmiddag, som passar bra på till exempel nyårsafton.
På mingelfesten är det ibland trevligt att göra tallrikar klara med alla olika mingelrätter, en tallrik till var gäst. Här en mingeltallrik med rökt lammstek, lammrostbiff, kikärter och annat gott.