De här läckra spetten blir lika goda stekta som grillade i panna. Du kan också grilla dem på utegrill. En färgglad pytt till ser trevligt ut och smakar gott.
Lammspett med halloumi och tomat med rotsakspytt
Ingredienser
4 portioner
300 g lammrostbiff, tärnad i 2 x 2 cm bitar
200 g halloumi, tärnad i 2 x cm bitar
150 g lammkorv, tärnad i 2 x 2 cm bitar
16 sockerärter, trådarna borttagna
80 g soltorkade tomater, i mindre bitar
1 msk olja till pensling
½ tsk salt
2 msk koncentrerad apelsinjuice + 1 msk vatten
Rotsakspytt:
2 msk olivolja
1 msk hel kummin
250 g kålrot, tärnad i 1 x 1 cm-tärningar
350 g potatis, tärnad i 1 x 1 cm-tärningar
250 g majrova, tärnad i 1 x 1 cm-tärningar
50 g purjolök, strimlad
2 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
Du behöver också:
4 träspett, blötlagda
Gör så här
Varva kött, ost och korv på träspett med sockerärter och bitar av tomat. Pensla med olja.
Rotsakspytt:
Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs kumminfröna. Tillsätt rotfrukter, purjo och kryddor. Stek dem mjuka på låg värme, ca 15 minuter.
Stek eller grilla spetten på medelvärme, 2−3 minuter på var sida. Pensla med juice och servera med rotsakspytt.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Grekisk sallad med grillat lamm och halloumi
Citronmarinerade lammspett med trädgårdssallad
Rosmarinmarinerade lammspett med gräddfilstzatziki
Kryddig korv med tomat- och kikärtscouscous
Klassisk pytt i panna
Dillstekta lammfärsbiffar med tomat- och vitlöksbuljong, ljummen citrusbönsallad och örtpolenta