De här läckra spetten blir lika goda stekta som grillade i panna. Du kan också grilla dem på utegrill. En färgglad pytt till ser trevligt ut och smakar gott.

De här läckra spetten blir lika goda stekta som grillade i panna. Du kan också grilla dem på utegrill. En färgglad pytt till ser trevligt ut och smakar gott.
4 portioner
300 g lammrostbiff, tärnad i 2 x 2 cm bitar
200 g halloumi, tärnad i 2 x cm bitar
150 g lammkorv, tärnad i 2 x 2 cm bitar
16 sockerärter, trådarna borttagna
80 g soltorkade tomater, i mindre bitar
1 msk olja till pensling
½ tsk salt
2 msk koncentrerad apelsinjuice + 1 msk vatten
Rotsakspytt:
2 msk olivolja
1 msk hel kummin
250 g kålrot, tärnad i 1 x 1 cm-tärningar
350 g potatis, tärnad i 1 x 1 cm-tärningar
250 g majrova, tärnad i 1 x 1 cm-tärningar
50 g purjolök, strimlad
2 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
Du behöver också:
4 träspett, blötlagda
Varva kött, ost och korv på träspett med sockerärter och bitar av tomat. Pensla med olja.
Rotsakspytt:
Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs kumminfröna. Tillsätt rotfrukter, purjo och kryddor. Stek dem mjuka på låg värme, ca 15 minuter.
Stek eller grilla spetten på medelvärme, 2−3 minuter på var sida. Pensla med juice och servera med rotsakspytt.