
Citronmarinerade lammspett med trädgårdssallad
Ingredienser
4 portioner
500 g lammstek, tärnad 1,5 x 1,5 cm
8 grillspett av trä, blötlagda
Marinad:
2 msk citronsaft
2 msk olivolja
2 msk soja
1 vitlöksklyfta, krossad
saft och rivet skal av ½ citron
Trädgårdssallad:
1 gul lök, strimlad
1 tsk salt
1 kyfta isbergssallad
4 romansalladsblad
50 g späda rödbetsblad
2 tsk citronsaft
2 msk olivolja
flingsalt
grovmalen svartpeppar
Gör så här
Blanda samman marinaden. Lägg köttet i en skål, häll på marinaden och blanda väl. Marinera kallt 1 timme.
Om du ska grilla i ugn, värm ugnen till 225º. Om du ska grilla på utegrill, förbered grillen.
Trädgårdssallad:
Lägg löken på en assiett och strö över saltet. Låt stå 10 minuter, lägg över löken i ett durkslag och spola sedan försiktigt bort saltet. Lägg upp salladsbladen på ett serveringsfat och fördela löken över. Droppa över citronsaft och olja före servering, och strö över salt och peppar.
Torka av köttet och trä det på grillspett. Grilla spetten på utegrill eller i ugn ca 10 minuter. Vänd spetten ett par gånger under grillningen.
Servering:
Vänd spetten i citronskal och droppa över citronsaft. Servera med salladen.