Dubbla lammkotletter har ett fint litet ben i mitten, och goda att knapra på, när man skurit loss det fina köttet. Här serveras kotletterna med ugnsstekt potatis och zucchini.
Citronmarinerade dubbla lammkotletter
Ingredienser
4 portioner
8 dubbla lammkotletter, ca 700 g
salt och malen vitpeppar
Marinad:
2 msk citronsaft
2 msk rapsolja
2 msk soja
2 citronskivor, halverade
½ tsk ingefära, malen
1 vitlöksklyfta, krossad
Ugnsstekt potatis:
700 g potatis, klyftad
2 msk olivolja
400 g zucchini, skivad
salt och malen svartpeppar
Till servering:
färsk timjan
citronskal
citronklyftor
Gör så här
Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en plastpåse och häll över marinaden. Marinera 2 timmar.
Ugnsstekt potatis:
Värm ugnen till 200º. Lägg potatisen i en långpanna och ringla över olja. Ställ in pannan i ugnen och stek potatisen ca 20 minuter tills den är mjuk. Tillsätt zucchinin när 5 minuter återstår av stektiden. Strö över salt och peppar.
Torka av köttet och krydda det med salt och peppar. Stek eller grilla det 3 minuter per sida.
Servering:
Lägg upp potatis på varma tallrikar och toppa med kotletterna. Strö över timjan och citronskal, och servera med citronklyftor.