Citronmarinerade dubbla lammkotletter

Dubbla lammkotletter har ett fint litet ben i mitten, och goda att knapra på, när man skurit loss det fina köttet. Här serveras kotletterna med ugnsstekt potatis och zucchini. 

Ingredienser

4 portioner

8 dubbla lammkotletter, ca 700 g
salt och malen vitpeppar

Marinad:
2 msk citronsaft
2 msk rapsolja
2 msk soja
2 citronskivor, halverade
½ tsk ingefära, malen
1 vitlöksklyfta, krossad

Ugnsstekt potatis:
700 g potatis, klyftad
2 msk olivolja
400 g zucchini, skivad
salt och malen svartpeppar

Till servering:
färsk timjan
citronskal
citronklyftor

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en plastpåse och häll över marinaden. Marinera 2 timmar.

Ugnsstekt potatis:
Värm ugnen till 200º. Lägg potatisen i en långpanna och ringla över olja. Ställ in pannan i ugnen och stek potatisen ca 20 minuter tills den är mjuk. Tillsätt zucchinin när 5 minuter återstår av stektiden. Strö över salt och peppar.

Torka av köttet och krydda det med salt och peppar. Stek eller grilla det 3 minuter per sida. 

Servering:
Lägg upp potatis på varma tallrikar och toppa med kotletterna. Strö över timjan och citronskal, och servera med citronklyftor. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT