Rosmarinmarinerade lammkotletter på potatiskompott
Ingredienser
4 portioner
700 g enkla lammkotletter, med ben
salt och malen svartpeppar
smör till stekning
Marinad:
3 msk limone olivolja
1 ½ dl limesaft
¾ dl hackad färsk rosmarin eller timjan
1 ½ msk fransk senap
1 liten rödlök, finhackad
Potatiskompott:
500 g små fasta potatisar, skalade
vatten + salt
2 msk limone olivolja
2 tsk honung
1 ½ dl soltorkade tomater i olja, strimlade
2 msk kapris, grovt hackade
½ dl kaprisbär
2 dl salladslök, i tunna skivor
Gör så här
Lägg kotletterna i dubbla fryspåsar. Vispa samman marinaden och häll den över köttet. Se till att det täcker kotletterna runt om. Ställ i kyl 2 timmar.
Potatiskompott:
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Rör ihop olivolja och honung. Blanda samman med tomater, kapris, kaprisbär, salladslök och vänd ner i potatisen. Lägg på lock och ställ åt sidan.
Låt kotletterna rinna av och krydda dem med salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek kotletterna 2 ̶ 3 minuter per sida.
Servering:
Servera kotletterna nystekta med potatiskompotten.