Dessa currymarinerade dubbla lammkotletter kan du grilla antingen i grillpanna eller på utegrill, allt efter säsong och humör. Saffransris med russin och en kryddig yoghurtsås kompletterar måltiden.

Dessa currymarinerade dubbla lammkotletter kan du grilla antingen i grillpanna eller på utegrill, allt efter säsong och humör. Saffransris med russin och en kryddig yoghurtsås kompletterar måltiden.
4 portioner
8 lammkotletter med ben, ca 700 g
Marinad:
½ dl apelsinjuice
½ dl soja
½ dl rapsolja
2 tsk curry
1 tsk garam masala
Saffransris:
3 dl ris
½ g saffran
1 kanelstång
1 dl russin
Yoghurtsås:
2 dl tjock yoghurt
1 msk färsk mynta, finhackad
1 krm garam masala
1 krm vitpeppar
1 krm salt
Till servering:
1 romansalladshuvud, i bitar
2 röda paprikor, strimlade
Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Lägg i köttet och marinera 2 timmar.
Saffransris: Koka riset med saffran och kanel. Blanda samman med russin före servering.
Yoghurtsås: Blanda samman yoghurt, mynta, garam masala, salt och peppar. Låt stå svalt till servering.
Torka av köttet. Grilla ca 2 minuter per sida i grillpanna eller på utegrill. Servera lammkotletterna med med ris, sås, sallad och paprika.