Currymarinerade dubbla lammkotletter | Svenskt Kött

Currymarinerade dubbla lammkotletter

Dessa currymarinerade dubbla lammkotletter kan du grilla antingen i grillpanna eller på utegrill, allt efter säsong och humör. Saffransris med russin och en kryddig yoghurtsås kompletterar måltiden. 

Ingredienser

4 portioner

8 lammkotletter med ben, ca 700 g

Marinad:
½ dl apelsinjuice
½ dl soja
½ dl rapsolja
2 tsk curry
1 tsk garam masala

Saffransris:
3 dl ris
½ g saffran
1 kanelstång
1 dl russin

Yoghurtsås:
2 dl tjock yoghurt
1 msk färsk mynta, finhackad
1 krm garam masala
1 krm vitpeppar
1 krm salt

Till servering:
1  romansalladshuvud, i bitar
2 röda paprikor, strimlade

Gör så här

Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Lägg i köttet och marinera 2 timmar.

Saffransris: Koka riset med saffran och kanel. Blanda samman med russin före servering.

Yoghurtsås: Blanda samman yoghurt, mynta, garam masala, salt och peppar. Låt stå svalt till servering.

Torka av köttet. Grilla ca 2 minuter per sida i grillpanna eller på utegrill. Servera lammkotletterna med med ris, sås, sallad och paprika.

FLER RECEPT

Rulla till toppen