Apelsinspett med asiatisk marinad

De här spetten av färsk skinka marineras i en härlig marinad med asiatiska smaker. Sedan grillas de och serveras på en fräsch grönsaksbädd. Du kan grilla i grillpanna eller på utegrill, helt enligt säsong och smak.

Ingredienser

4 portioner

500 g färsk skinka, i tärningar 3 x 3 cm
2 msk sesamfrön, rostade

Marinad:
½ dl kinesisk soja
½ dl koncentrerad apelsinjuice
2 tsk honung
1 ½ msk färsk ingefära, riven
2 krm kajennpeppar
2 vitlöksklyftor, rivna

Grönsaksbädd:
4 schalottenlökar, klyftade
1 zucchini, strimlad
2 tsk rapsolja
1 röd paprika, strimlad
1 gul paprika, strimlad
1 tsk sesamolja
4 salladslökar, strimlade

Du behöver också:
grillspett

Gör så här

Marinad:
Blanda samman soja, juice, honung, ingefära, kajenn och vitlök. Lägg ner köttet.

Trä köttet på spetten och stek eller grilla 7 minuter. Vänd flera gånger. Strö sesamfrön över spetten.

Fräs lök och zucchini i rapsolja. Låt paprikastrimlorna fräsa med mot slutet av stektiden. Krydda med sesamolja. Lägg upp grönsakerna på varmt serveringsfat och toppa med salladslök och spett.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT