Dela grishjärtat på mitten och skölj noga i kallt vatten så att du får ut allt blod. Skär bort blodkärl och hinnor och lägg hjärtat i en skål. Lägg vitlök och rosmarin i en skål. Häll över 2 msk olivolja, blanda samman och låt det marinera i 15–20 minuter.
Saltade svarta vinbär: Värm ugnen till 100°. Lägg svarta vinbären i en ugnssäker form och strö över saltet. Baka i ugnen i 10 minuter så att bären sjunker ihop lite och saften från vinbären blandas med saltet. Ta ut vinbären ur ugnen, häll över olivoljan och låt stå och dra i minst 15–20 minuter.
Tahini och honungsdressing: Blanda samman tahini, honung, finrivet skal och saft från citron, salt och nymald peppar. Tillsätt olivolja lite i taget medan du rör om ordentligt för att få en homogen tjock dressing.
Sallad: Dela upp salladerna i hela blad, skölj dem i kallt vatten och låt rinna av ordentligt. Blanda samman salladsbladen med dressingen.
Värm en grillpanna så den blir ordentligt varm. Grilla hjärtat i 2 minuter på varje sida så att det får ett fint grillmönster och fortfarande är saftigt i mitten. Krydda med salt och peppar. Ta hjärtat från grillpannan och låt det stå i 2 minuter, skär sedan i tunna skivor.
Servering: Lägg upp salladen på serveringstallrikar eller på fat, lägg skivor av grishjärta ovanpå och droppa över vinbären. Toppa med de krispiga fröna.