En läcker färsbiff kryddad med heta, asiatiska smaker. De här biffarna kan du steka eller grilla i grillpanna eller på utegrill. Variera grönsakerna efter säsong.
Asiatisk färsbiff med avokado och råa grönsaker
Ingredienser
4 portioner
600 g nötfärs
4 msk japansk soja
1 msk färsk ingefära, finhackad
2 msk schalottenlök, finhackad
1 msk färsk chili, finskuren
3 msk färsk koriander, finhackad
4 äggulor
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta, finriven
salt
olja till stekning
Grönsaker:
1 morot, i tunna skivor
8 champinjoner, tunt hyvlade
1 gemsalladshuvud, plockat i små blad
¼ blomkålshuvud, i tunna skivor
2 avokador
Gör så här
Blanda samman alla ingredienser till färsbiffarna och smaka av med salt. Forma biffar.
Blanda samman morot, champinjoner, sallad och blomkål. Dela avokadorna, ta bort kärnan och skeda ut fruktköttet. Blanda ner bland grönsakerna.
Stek biffarna på hög värme i olja cirka 1 minut på varje sida, om du vill att biffarna ska ha en rå kärna. Stek annars en liten stund till. Servera genast till de råa grönsakerna.
Receptet publicerades i samarbete med Tommy Myllymäki och Expressens matmagasin Mitt kök