Flankstek chimichurri är kryddad med klassisk sydamerikansk smak och serveras med Moses kryddsmör, chili och stjärnanisinkokta grönsaker samt sallad på fänkål och päron med pumpakärnor. Chimuchurri är den argentinska varianten på den sydamerikanska grillsåsen som används som såväl marinad som sås till grillat kött.
Receptet är ett av sju grillrecept som tagits fram av Martin Moses, vinnare av Årets Kock 2019.
När jag tog fram recepten har jag försökt tänka på vad jag själv gillar att grilla. Jag vill gärna grilla annat än bara en köttbit. Grilla grönsaker. Tänka ett steg längre. Alla recepten är ju kompletta rätter där mycket tillagas på grillen. Jag har tagit med mig restaurangtänket och ser alla rätter som en helhet.
Jag har bara valt sommarråvaror, näst intill bara svenska råvaror som man får tag på under grillsäsongen. Det är kul att grilla lite ovanliga styckdetaljer som man får jobba lite med. Dessertkakan är en liten favorit hemma som tillagar sig själv på eftervärmen på familjens weber när vi grillar.
– Martin Moses, Årets Kock 2019