Koka samman ättika, socker och vatten tills sockret lösts helt. Tillsätt nejlikor, lingon och låt svalna något. Skär ner löken i tunna båtar, eller strimla den bara. Lägg ner i lagen och förslut med plast eller lock. (Detta kan man förbereda redan dagen innan om man önskar.)
Salta och peppra lammrostbiffen runt om och bryn den runt om i smör i en stekpanna. Sätt in en stektermometer i mitten av köttbiten och sätt in i ugnen på 100°C tills innertempen når 54°C. Ta ut låt vila.
Gör under tiden getostkrämen genom att blanda ihop alla ingredienser med gaffel, gärna så krämen blir slät. Smaka upp med salt och nymalen svartpeppar.
Skär baguetten i skivor och ringla över olivolja. Dela vitlöken på hälften och gnid in brödskivorna genom att gnugga vitlöken mot ytan. Rosta brödskivorna i ugnen på 200°C i ca 5-7 minuter, eller tills de är rostade. Låt svalna.
Skär lammköttet i tunna skivor och lägg på varje brödskiva. Spritsa eller skeda på getostkrämen och toppa med den julpicklade rödlöken. Dekorera med färsk rosmarin.