Sötpotatischips med baconcrunch och kräm på gräddädelost

Denna jul har Catarina König tagit fram sex recept på goda julsnittar att bjuda på inför julen. Eller varför inte till mellandagarna när man vill ha något enkelt men ändå festligt? Dessa glöggsnittar bestående av sötpotatischips med baconcrunch och kräm på gräddädelost passar fint att bjuda på till glöggminglet och julmyset. De är enkla att förbereda, roliga att göra och, som Catarina säger själv, galet gott. Mums! Alla Catarinas recept hittar du här.

Ingredienser

ca 20 stycken, 20 min

1 st sötpotatis
1-2 dl neutral olja, att fritera i
Salt, att ha på chipsen
70g gräddädelost
0,5 dl färskost
1 msk crème fraiche 34%
½ paket svenskt bacon, knaperstekt

Gör så här

Skär eller kör potatisen tunt i mandolin med skalet kvar. Häll oljan i en kastrull och hetta upp till 150-160°C. Fritera sötpotatisen i omgångar och lägg upp på hushållspapper. Salta direkt. (det tar ca 3 minuter att få ett krispigt sötpotatischips, men akta så det inte blir för varmt så potatisen bränns).

Mixa samman gräddädel, färskost och creme fraiche till en slät kräm. Lägg i en spritspåse och förvara i kylen till servering.

Dela baconet och knaperstek ordentligt. Lägg upp på hushållspapper och låt rinna av.

Klicka på ädelostkrämen på sötpotatischipsen precis innan servering och toppa med knaperstekt bacon.

Catarina König

Receptet är skapat av Catarina König

Catarina König, också känd som Matfashionistan, är vinnare av tv-programmen Sveriges Mästerkock 2016 och Decenniets mästerkock 2020. Hon bloggar också hos Elle Mat & Vin.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top