Fritera

Pankofriterad secreto med sötsur relish och jordnötssås

När Anette Rosvall var liten var det sötsura fläsket på kinakrogen något av det bästa hon visste. Pankofriterad secreto med sötsur relish och jordnötssås är hennes variant av den rätten och den är, om hon får säga det själv, faktiskt mycket godare. Panko, japanskt ströbröd, hittar du på hyllan för världens mat i välsorterade livsmedelsbutiker.

Friterad spindelstek ’Nashville style’ på belgisk våffla med lönnsirap

Spindelstek är en styckningsdetalj som börjat dyka upp i rätter på menyn hos trendiga krogar. Köttet passar utmärkt att fritera och servera med tillbehör som våfflor, pickles och lönnsirap. Om du inte har tillgång till ett våffeljärn av belgisk variant går det naturligtvis lika bra att grädda helt vanliga våfflor.

Friterad lammbräss på ljummen sallad

Lyckliga du om du hittat lammbräss! Här får du ett förslag på hur du kan anrätta den här delikatessen som en aptitretande förrätt. Den serveras panerad och friterad på toppen av en ljummen sallad, salade tiède . 

Falsk wienerschnitzel

Falsk wienerschnitzel

Eftersom det inte är helt lätt att få tag på svensk kalv är det här receptet på gris som också passar väldigt bra, men då kallas det falsk wienerschnitzel.

Rulla till toppen