Sötsur relish:
Häll ättikssprit, socker och vatten i en kastrull. Lägg ner stjärnanis och kanel. Koka upp och sjud lagen på medelvärme så att sockret löses upp. Lägg först ner blomkålsbuketterna så att de blir lättkokta, men fortfarande har tuggmotstånd. Tillsätt lök, tomat, gurka, paprika och russin. Ta av från värmen och ställ åt sidan att dra till servering. Relishen är smarrig kan sparas ett tag i kylen om det skulle bli något över.
Jordnötssås:
Blanda samman kokosgrädde, jordnötssmör, limesaft och fisksås i en kastrull. Tillsätt vitlök, salt och peppar. Rör om koka upp, och ställ på varmhållning.
Pankopanerat fläskkött:
Skär köttet i tunna strimlor. Blanda samman mjöl, salt och peppar i en skål. Vispa upp äggen i en annan, och häll pankoströ i en tredje. Vänd köttstrimlorna först i mjölet, sedan i äggvispet och till sist i pankon.
Fritering:
Häll 2 cm olja i en stekpanna med hög kant och hetta upp till 160°. Fritera de panerade fläskbitarna några minuter på varje sida. De ska få gyllene färg.
Servering:
Servera det friterade fläsket med en kopp ris, relish och jordnötssås. Dekorera med jordnötter och koriander.
Tips
Ha alltid ett stort lock till hands när du friterar, så att du snabbt kan kväva eld om den skulle slå upp.
Du kan byta ut pankon mot vanligt ströbröd, men med panko blir ytan på fläsket frasigare.