Secreto Iberico, eller halsbit, är en ypperlig detalj för grillen med sin fina marmorering. Prova grillad Secreto Iberico med chorizoris och romescosås.
När Anette Rosvall var liten var det sötsura fläsket på kinakrogen något av det bästa hon visste. Pankofriterad secreto med sötsur relish och jordnötssås är hennes variant av den rätten och den är, om hon får säga det själv, faktiskt mycket godare. Panko, japanskt ströbröd, hittar du på hyllan för världens mat i välsorterade livsmedelsbutiker.
Halsbit eller secreto, det spanska namnet som syftar till grisens hemlighet, är en mör och fin styckningsdetalj som du kan hitta i välsorterade köttbutiker eller beställa butiker med manuell köttdisk. Den styckas ut på spanskt manér och passar fint att lägga på grillen, på grund av att den är duktigt marmorerad. Du kan använda det här receptet som grundrecept för grillad halsbit.
På svensktkott.se använder vi oss av cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om vår personuppgiftspolicy!