En snabblagad gryta med kött i sötsur sås.
Bogstrimlor med sötsur sås
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk picnicbog, strimlad
2 msk neutral olja
200 g färsk ostronskivling eller shiitake, i bitar
1 röd paprika, strimlad
1 grön paprika, strimlad
½ zucchini, i stavar
1 purjolök, strimlad
salt och svartpeppar
Sötsur sås:
4 dl grönsaksbuljong
½ dl socker
½ dl vitvinsvinäger
½ msk färsk ingefära, riven
1 krm kajennpeppar
1 msk arrowrot
Till servering:
250 g jasminris
2 msk mango chutney
Gör så här
Börja med att göra sötsur sås:
Blanda samman buljong, socker och vinäger. Rör tills sockret lösts upp. Tillsätt ingefära, kajennpeppar och arrowroot. Ställ undan så länge.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp oljan i en stekpanna, och bryn köttet och svampen. Låt bryna ca 10 minuter. Tillsätt grönsakerna och stek på hög värme någon minut.
Tillsätt såsen under omrörning och koka upp. Krydda med salt och peppar.
Servera grytan med ris och mango chutney.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Wokad lövbiff i sötsur sås
Pankofriterad secreto med sötsur relish och jordnötssås
Lammstek med lammbullar, öländska rotfrukter och sötsur persiljesås
Tagliatelle med sås på lammnjure
Kryddiga fläskkotletter med pak choi, broccoli och general Tso’s sås
Sås till pasta med färsk skinka, fransk senap och gräslök