Bjud på enkla och goda snittar till julens mingel och fest. Här bjuder Catarina König, också känd som Matfashionistan, på goda snittar av säsongsinspirerade och juliga råvaror. Catarina, som är känd för sina lyxiga recept är också vinnare av tv-programmet Sveriges Mästerkock 2016, och numera också av Decenniets Mästerkock 2020.
Smörstekt vörtbröd med leverpastej, romrussin och cornichons
Ingredienser
12–16 snittar, 20 minuter
Ingredienser:
½ dl russin
½ dl rom eller punch
3–4 skivor vörtbröd
1 paket svensk leverpastej (200g)
25g smör
6–7 små cornichoner, hackade
Till dekoration:
färsk timjan
lingon
Gör så här
Blötlägg russinen i rom eller punsch gärna dagen innan, täck med plast – låt stå i kylskåp.
Skär bort kanterna på brödet, dela varje skiva i 4 mindre fyrkanter och smörstek i rikligt med smör på båda sidor. Brödet skall bli härligt smörrostat i pannan.
Skär upp leverpastejen i lagom stora bitar för brödsnittarna och lägg på det rostade brödet.
Hacka cornichonerna och strössla över snittarna. Toppa med romrussin, färsk timjan och lingon.
Receptet är skapat av Catarina König
Catarina König, också känd som Matfashionistan, är vinnare av tv-programmen Sveriges Mästerkock 2016 och Decenniets mästerkock 2020. Hon bloggar också hos Elle Mat & Vin.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm
Pinchos med lammrostbiff, kräm på getost och julpicklad rödlök
Kokt rödbeta med getostboll rullad i baconkrisp och pistage
Lammtartar på smörstekt bröd med smetana
Senapsstekta fläskkotletter med pasta och smörstekt purjolök
Rostbiff med krämig rotselleri, hyvlad blekselleri och smörstekt kapris