Smörstekt vörtbröd med leverpastej, romrussin och cornichons | Svenskt Kött

Smörstekt vörtbröd med leverpastej, romrussin och cornichons

Bjud på enkla och goda snittar till julens mingel och fest. Här bjuder Catarina König, också känd som Matfashionistan, på goda snittar av säsongsinspirerade och juliga råvaror. Catarina, som är känd för sina lyxiga recept är också vinnare av tv-programmet Sveriges Mästerkock 2016, och numera också av Decenniets Mästerkock 2020.

Ingredienser

12–16 snittar, 20 minuter

Ingredienser:
½ dl russin
½ dl rom eller punch
3–4 skivor vörtbröd
1 paket svensk leverpastej (200g)
25g smör
6–7 små cornichoner, hackade

Till dekoration:
färsk timjan
lingon

Gör så här

Blötlägg russinen i rom eller punsch gärna dagen innan, täck med plast – låt stå i kylskåp.

Skär bort kanterna på brödet, dela varje skiva i 4 mindre fyrkanter och smörstek i rikligt med smör på båda sidor. Brödet skall bli härligt smörrostat i pannan.

Skär upp leverpastejen i lagom stora bitar för brödsnittarna och lägg på det rostade brödet.

Hacka cornichonerna och strössla över snittarna. Toppa med romrussin, färsk timjan och lingon.

Catarina König

Receptet är skapat av Catarina König

Catarina König, också känd som Matfashionistan, är vinnare av tv-programmen Sveriges Mästerkock 2016 och Decenniets mästerkock 2020. Hon bloggar också hos Elle Mat & Vin.

FLER RECEPT

Rulla till toppen