Kokt rödbeta med getostboll rullad i baconkrisp och pistage

Rödbetor, getost, pistagenötter och bacon samsas i denna festliga aptitretare. Receptet är framtaget av Catarina König, också känd som Matfashionistan samt vinnare av Sveriges Mästerkock 2016 och Decenniets Mästerkock 2020. Här bjuder hon på härliga julsnittar som passar fint att servera till julmys och glöggmingel – kokt rödbeta med getostboll rullad i baconkrisp och pistage. Självklart går det bra att byta pistagenötterna mot andra nötter, exempelvis valnötter, mandel eller pecannötter.

Ingredienser

8 snittar, 20 min

½ paket svenskt bacon
2 msk finhackade pistagenötter (andra nötter går bra, ex valnötter, mandel, pecan)
100g getost utan kant
4 små kokta rödbetor

Till dekoration:
pistagenötter

Gör så här

Skär ner baconet i mindre bitar och knaperstek ordentligt – de skall bli som chips. Låt rinna av på hushållspapper.

Finhacka pistagenötterna och lägg i en liten skål. Mortla det knaperstekta baconet eller finhacka det också, och blanda med pistagenötterna.

Forma små bollar av getosten och rulla i pistage- och baconkrispet.

Dela rödbetorna på hälften och ställ på ett serveringsfat. Sätt en getostboll på varje rödbeta och tryck igenom en tandpetare eller snittpinne. Dekorera med pistagenötter på fatet.

Catarina König

Receptet är skapat av Catarina König

Catarina König, också känd som Matfashionistan, är vinnare av tv-programmen Sveriges Mästerkock 2016 och Decenniets mästerkock 2020. Hon bloggar också hos Elle Mat & Vin.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top