Aptitretare med kalvsylta, rödbeta och stekt potatis

Visste du att resterna från julbordet gör sig utmärkt som festliga snittar? Varför inte prova dessa aptitretare med kalvsylta, rödbeta och stekt potatis?

Ingredienser

24 bitar

Övriga tillbehör:
200g kalvsylta
1 kruka timjan
200g kokt potatis (ca 180g utskuren vikt)
0,5-1 dl creme fraiche

Picklade rödbetskuber:
3-4 stora rödbetor (ca 180g rödbeta utskuren vikt)
3 dl vatten
0,5 dl strösocker
0,5 dl ättika
1 nypa salt

Gör så här

Skär kalvsyltan till 24 kuber och lägg dem svalt (genom att skära kalvsyltan först ser du hur stora kuberna blir).

Skala rödbetorna och koka dem hela i saltat vatten i 35 minuter – snåla inte med vattnet. Låt rödbetorna svalna och skär sedan ut 24 kuber. (Tips! rödbets-spillet kan man göra en liten omgång rödbetssallad av och toppa andra festliga snittar med – exempelvis på kalvsylta.)

Koka upp vatten och rör i socker, ättika och en nypa salt. Rör tills sockret löst upp sig och låt lagen svalna. Lägg i rödbetskuberna och låt dem ligga och dra i en timme. Lyft ur och låt dem torka till.

Skär potatisen till 24 lika stora kuber. Stek kuberna i smör i en stekpanna tills de fått yta. Smaka av med lite salt.

Hacka timjan och dutta kalvsyltekuberna runt om i örthacket. Ställ de tre ingredienserna på varandra med kalvsyltan överst. Ha ner creme fraiche i en spritspåse och spritsa på en liten klick överst på alla tornen. Trä igenom en tandpetare och dekorera med en liten örtkvist på toppen.

Receptet är framtaget av Madeleine Landley, från Landleys kök.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top