Paté en croute med portvinsfikon
Detta recept på paté en croute med portvinsfikon är framtaget av Sigrid Bárány.
Detta recept på paté en croute med portvinsfikon är framtaget av Sigrid Bárány.
Bjud på goda snittar till julminglet. Detta recept på smörstekt vörtbröd med leverpastej, romrussin och cornichons är framtaget av Catarina König.
Det här är en grov leverpastej, bakad i ugn, som du kan använda som smörgåspålägg eller ställa fram på julbordet. Så här gör du julmat från grunden.
Riktigt gott är det med leverpastej som man gjort själv. Det är faktiskt inte svårt alls, och tar inte lång tid. Gräddningstiden är 1 timme, men under tiden kan du göra annat. Servera som pålägg eller bjud den härliga pastejen direkt ur en snygg form på julbordet.
Glögg är en fin julkrydda som vi gärna använder till julbordets olika rätter. Här i en len pastej med glöggkryddad gelé. Du behöver såväl röd glögg som vit glögg till den här pastejen.
Ett lättlagat tilltugg att bjuda på i adventstid eller på julkalaset.
Amuse brukar man kalla en liten aptitretare på sked, som serveras före den egentliga förrätten. Du kan också servera pastej på sked som bufférätt.
Leverpastej är inte något man gör till vardags, men nog är det festligt att kunna bjuda på en egen, hemlagad pastej? Den här gör du enkelt i matberedare. Den passar fint på buffé och till jul.