Leverpastej är inte något man gör till vardags, men nog är det festligt att kunna bjuda på en egen, hemlagad pastej? Den här gör du enkelt i matberedare. Den passar fint på buffé och till jul.

Leverpastej är inte något man gör till vardags, men nog är det festligt att kunna bjuda på en egen, hemlagad pastej? Den här gör du enkelt i matberedare. Den passar fint på buffé och till jul.
1 pastej, 8−10 personer på julbordet
400 g svinlever, i bitar
1 gul lök, i klyftor
1 liten burk ansjovisfiléer, avrunna
2 ägg
1 dl grädde
½ dl vetemjöl
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
½ tsk smulad timjan
Du behöver också:
en matberedare
köttermometer
Värm ugnen till 175°.
Kör lever, lök och ansjovis till en jämn smet i matberedare.
Knäck ner äggen och tillsätt grädde, mjöl, salt och kryddor. Kör så att allt blandas väl.
Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda ca 1 timme eller till innertemperatur 70°.
Servering: Ställ fram formen och låt var och en ta för sig av pastejen.