Hemlagad leverpastej | Svenskt Kött

Hemlagad leverpastej

Leverpastej är inte något man gör till vardags, men nog är det festligt att kunna bjuda på en egen, hemlagad pastej? Den här gör du enkelt i matberedare. Den passar fint på buffé och till jul.

Ingredienser

1 pastej, 8−10 personer på julbordet

400 g svinlever, i bitar
1 gul lök, i klyftor
1 liten burk ansjovisfiléer, avrunna
2 ägg
1 dl grädde
½ dl vetemjöl
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
½ tsk smulad timjan

Du behöver också:
en matberedare
köttermometer

Gör så här

Värm ugnen till 175°.

Kör lever, lök och ansjovis till en jämn smet i matberedare.

Knäck ner äggen och tillsätt grädde, mjöl, salt och kryddor. Kör så att allt blandas väl.

Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda ca 1 timme eller till innertemperatur 70°.

Servering: Ställ fram formen och låt var och en ta för sig av pastejen. 

FLER RECEPT

Rulla till toppen