Rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön

Bjud på ett glutenfritt och gott tillbehör till glöggen. Dessa läckra aptitretare med rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön

Ingredienser

8-10 snittar, 20 min prepp

Picklade senapsfrö:
0,5 dl ättika

1 dl socker

1,5 dl vatten

2 msk senapsfrö (gärna både gula och svarta)

Ingredienser:
100g svensk gallerrökt skinka

1 msk finhackad rödlök

1 tsk finhackad persilja
100g naturell färskost

2 msk crème fraiche 34%

1 huvud hjärtsallad

Till dekoration:
gräslök

granatäpplekärnor

Gör så här

Koka samman ättika, socker och vatten tills sockret smält helt. Häll över senapsfröna. Låt dra helst ett dygn.

Finhacka rökt skinka, rödlök och persilja. Blanda samman med färskost och crème fraiche. Ställ svalt.

Toppa hjärtsalladsblad med den krämigt goda skinkröran och toppa med gräslök, dekorera med granatäpple för att sätta till lite färg.

Tips! Allt går att förbereda dagen innan.

Receptet är framtaget av Catarina König, också känd som Matfashionistan samt vinnare av Sveriges Mästerkock 2016.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top