Bjud på ett gott tillbehör till glöggen. Dessa läckra aptitretare med rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön är skapade av Catarina König. Tack vare att snittarna serveras i ett salladsblad blir de både fräscha och glutenfria. Självklart går det lika bra att ta julskinka som variation.
Rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön
Catarina, som är känd för sina lyxiga recept är också vinnare av tv-programmet Sveriges Mästerkock 2016, och numera också vinnare av Decenniets Mästerkock 2020. Hon har också skrivit flera kokböcker. Här hos Svenskt Kött bjuder hon på sex olika recept som passar att servera när det är dags för julmys. Servera gärna snittarna med ett glas mousserande glögg så blir det ännu festligare. Och du, ett tips! Allt går att förbereda dagen innan. Alla Catarinas recept hittar du här.
Ingredienser
8–10 snittar, 20 minuters prepp
Picklade senapsfrö:
0,5 dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
2 msk senapsfrö (gärna både gula och svarta)
Ingredienser:
100g svensk gallerrökt skinka
1 msk finhackad rödlök
1 tsk finhackad persilja
100g naturell färskost
2 msk crème fraiche 34%
1 huvud hjärtsallad
Till dekoration:
gräslök
granatäpplekärnor
Gör så här
Koka samman ättika, socker och vatten tills sockret smält helt. Häll över senapsfröna. Låt dra helst ett dygn.
Finhacka rökt skinka, rödlök och persilja. Blanda samman med färskost och crème fraiche. Ställ svalt.
Toppa hjärtsalladsblad med den krämigt goda skinkröran och toppa med gräslök, dekorera med granatäpple för att sätta till lite färg.
Receptet är skapat av Catarina König
Catarina König, också känd som Matfashionistan, är vinnare av tv-programmen Sveriges Mästerkock 2016 och Decenniets mästerkock 2020. Hon bloggar också hos Elle Mat & Vin.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Frasig fläsklägg med rotselleripuré, picklade senapsfrön och pepparrot
Mini-sliders med skinkröra
Rökig svampbuljong med fläskdumplings och gomadressing
Rökig gryta på bog med äppel- och senapscrème samt pepparrotskål
Pressylta på fläsk, kryddpeppar och senapsfrön
Pressylta med brynt smör och senapsfrön