Mini-sliders med skinkröra

Släng inte resterna, säger Madeleine Landley som driver en av Sveriges största matbloggar, Landleys kök! Använd dem i nya rätter istället. Dessa mini-sliders med skinkröra är passar fint att servera till nyårsfesten och låter dig ta till vara på både julskinka och grönkål. Självklart passar dessa aptitretare precis lika bra att servera som glöggsnittar vid julmyset. Servera dem förslagsvis med en kopp glögg. Här hittar du fler recept som passar att servera på julfesten.

Ingredienser

19-20 stycken

Sliders:
250g vetemjöl (cirka 4-4,5 dl)
1 tsk socker
1/2 tsk salt
0,5 dl vatten
1,25 dl mjölk
12,5 g jäst (1/4 paket)
25g smör
1 litet ägg till pensling
mannagryn

Skinkröra:
200g julskinka
20g grönkål
1 dl creme fraiche
1 tsk skånsk senap

Gör så här

Blanda vetemjöl, socker och salt i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37°C i en kastrull. Smula i jästen och vispa ihop så jästen löser sig. Slå jästblandningen över mjölet och blanda i tärnat rumsvarmt smör. Blanda allt till en deg och knåda degen cirka 10 minuter på bänk. Jäs degen i sin skål i 30 minuter under bakduk.

Stjälp ur degen och dela till 20 stycken bitar. Forma varje bit till en bulle och rada upp dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter under bakduk.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strössla över lite mannagryn. Grädda bullarna i 200°C i 10-15 minuter.

Strimla grönkålen till mindre bitar och stek den mjuk och glansig i smör i en stekpanna på ganska låg temperatur. Smaka av med lite salt. Skär julskinkan till tunna stavar. Blanda skinka och grönkål med creme fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar.

Halvera varje slider och klicka på skinkröran.

Profilbild

Receptet är skapat av Madeleine Landley

Madeleine Landley driver en av Sveriges största matbloggar Landleys kök.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top