Kavring med julkorv, brysselkål och brynt smör

Har du fått rester över från julafton? Dessa goda snittar bestående av kavring med julkorv, brysselkål och brynt smör är festliga att servera på nyårsafton. De funkar dessutom precis lika bra att servera som julsnittar vid glöggminglet. Receptet är framtaget av Madeleine Landley som driver en av Sveriges största matbloggar, Landleys kök.

Ingredienser

14 stycken

7 brysselkålshuvuden
peppar, vitlökspulver, lökpulver
50g smör
75g rökt julkorv, exempelvis Onsala eller Läckökorv
1/2 liten rödlök
14 skivor kavring
1,5 dl crème fraiche (färskost går också bra)

Gör så här

Skär brysselkålen till kvartar och blanda i en skål med malen svartpeppar, vitlökspulver, lökpulver.

Smält smör i en kastrull och låt det brynas på medeltemperatur. Rör om då och då och bevaka det. När smöret börjar få en mörkare guld-ton är det klart. Ta av kastrullen från plattan.

Strimla korven och skär löken till smala klyftor mellan topp och botten. Stansa ut en rundel ur varje brödskiva ned hjälp av en utskickare på cirka 5 cm. (Tips! Torka det överblivna brödet till ströbröd).

Bred på lite creme fraiche på varje brödskiva. Fördela ut några korvstrimlor, två brysselkålskvartar och lite lök. Ringla över det brynta smöret och servera.

Profilbild

Receptet är skapat av Madeleine Landley

Madeleine Landley är receptkreatör, fotograf och kokboksförfattare. Hon driver också en av Sveriges största matbloggar Landleys kök.

FLER RECEPT

Rulla till toppen