Kavring med julkorv, brysselkål och brynt smör

Har du fått rester över från julafton? Dessa goda snittar bestående av kavring med julkorv, brysselkål och brynt smör är festliga att servera på nyårsafton.

Ingredienser

14 stycken

7 brysselkålshuvuden
peppar, vitlökspulver, lökpulver
50g smör
75g rökt julkorv, exempelvis Onsala eller Läckökorv
1/2 liten rödlök
14 skivor kavring
1,5 dl creme fraiche (färskost går också bra)

Gör så här

Skär brysselkålen till kvartar och blanda i en skål med malen svartpeppar, vitlökspulver, lökpulver.

Smält smör i en kastrull och låt det brynas på medeltemperatur. Rör om då och då och bevaka det. När smöret börjar få en mörkare guld-ton är det klart. Ta av kastrullen från plattan.

Strimla korven och skär löken till smala klyftor mellan topp och botten. Stansa ut en rundel ur varje brödskiva ned hjälp av en utskickare på cirka 5 cm. (Tips! Torka det överblivna brödet till ströbröd).

Bred på lite creme fraiche på varje brödskiva. Fördela ut några korvstrimlor, 2 brysselkålskvartar och lite lök. Ringla över det brynta smöret och servera.

Receptet är framtaget av Madeleine Landley, från Landleys kök.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT