Här är det den delikata såsen som står för italiensk inspiration. Om du vill servera klyftpotatis till, passa på att lägga in skinklindade bönknippen i ugnen mot slutet av tillagningstiden. Då blir det här en snabblagad festrätt.
Kalvkotlett på italienskt vis
Ingredienser
4 portioner
4 kalvkotletter med ben, á 175 g
salt och malen svartpeppar
smör
Skinklindade bönknippen:
300 g haricots verts, förvällda
4 skivor lufttorkad skinka, delade på längden
Tomat- och olivsås:
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk rapsolja
4 dl krossade tomater
salt
2 msk färsk oregano, hackad
100 g svarta oliver, hackade
Till servering:
klyftpotatis
Gör så här
Värm ugnen till 225°. Sätt in klyftpotatis i ugnen.
Fördela bönorna i åtta knippen och linda en skinkskiva runt varje. Sätt in i ugnen då tio minuter återstår av tillagningstiden för potatisen.
Tomat- och olivsås:
Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt tomater och salta. Koka upp, sänk värmen och sjud några minuter. Tillsätt oregano och oliver. Hetta upp före servering.
Krydda kotletterna med salt och peppar och stek i smör tre minuter per sida.
Servera kotletterna med sås, bönknippen och klyftpotatis.