Här är det den delikata såsen som står för italiensk inspiration. Om du vill servera klyftpotatis till, passa på att lägga in skinklindade bönknippen i ugnen mot slutet av tillagningstiden. Då blir det här en snabblagad festrätt.

Här är det den delikata såsen som står för italiensk inspiration. Om du vill servera klyftpotatis till, passa på att lägga in skinklindade bönknippen i ugnen mot slutet av tillagningstiden. Då blir det här en snabblagad festrätt.
4 portioner
4 kalvkotletter med ben, á 175 g
salt och malen svartpeppar
smör
Skinklindade bönknippen:
300 g haricots verts, förvällda
4 skivor lufttorkad skinka, delade på längden
Tomat- och olivsås:
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk rapsolja
4 dl krossade tomater
salt
2 msk färsk oregano, hackad
100 g svarta oliver, hackade
Till servering:
klyftpotatis
Värm ugnen till 225°. Sätt in klyftpotatis i ugnen.
Fördela bönorna i åtta knippen och linda en skinkskiva runt varje. Sätt in i ugnen då tio minuter återstår av tillagningstiden för potatisen.
Tomat- och olivsås:
Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt tomater och salta. Koka upp, sänk värmen och sjud några minuter. Tillsätt oregano och oliver. Hetta upp före servering.
Krydda kotletterna med salt och peppar och stek i smör tre minuter per sida.
Servera kotletterna med sås, bönknippen och klyftpotatis.