En snabblagad och lättlagad rätt som passar fint när du vill servera något lite extra. Enligt originalreceptet på Saltimbocca alla Romana ska man laga kalvschnitzel med lufttrokad skinka och salvia på kalvfilé, men rätten vinner på att lagas av innanlår. Servera med rucola och hyvlad parmesan för riktig italiensk känsla.
Kalvschnitzel på italienskt vis
Ingredienser
4 portioner
8 tunna skivor kalvinnanlår, á 60 g
salt och malen svartpeppar
4 skivor lufttorkad skinka, halverade
8 färska salviablad
smör
1 dl marsalavin
1 dl kalvbuljong
Du behöver också:
plastfolie
tandpetare
Till servering:
kyftpotatis
hyvlad parmesan
rucola
Gör så här
Platta ut köttskivorna mellan plastfolie så de blir riktigt tunna.
Krydda köttet med salt och peppar. Lägg ihop två skivor med ½ skinkskiva och ett salviablad mellan. Fäst med tandpetare. Stek i smör tre minuter per sida.
Ta upp och lägg åt sidan. Häll vin och buljong i pannan och koka ihop. Lägg tillbaka köttet och hetta upp.
Strö parmesan och rucola över anrättningen. Servera med klyftpotatis.