Kalvkotlett är riktig lyxmat som blir himmelskt god om den grillas. Här får du tips på kryddning och ett läckert kryddsmör att servera till.
Grillad kalvkotlett med kryddsmör
Ingredienser
4 portioner
4 kalvkotletter med ben á 175 g
Kryddblandning:
1 färsk chili, hackad
1 tsk gräslök, finskuren
1 krm kajenn
salt och malen vitpeppar
Kryddsmör:
1 purjolök, delad
50 g smör, rumstempererat
2 msk gräslök, finskuren
1 tsk torkad salvia, smulad
1 tsk torkad rosmarin, smulad
Till servering:
råstekt potatis
grönsallad
Gör så här
Blanda samman kryddorna till kryddblandningen och gnid in köttet.
Kryddsmör:
Värm ugnen till 250°. Dela upp bladen på purjolöken. Lägg på en plåt, ställ in i ugnen och låt stå tills löken är helt rostad. Ta ut och låt svalna. Smula ner i smöret. Tillsätt kryddorna och rulla till en rulle med hjälp av smörpapper. Förvara i frys till servering.
Grilla köttet på hög värme i början för fin yta. Sänk sedan värmen och grilla färdigt, ca 5 minuter per sida. Köttet är klart när innertemperaturen är 58°.
Servering:
Servera köttet nygrillat med kryddsmöret, råstekt potatis och grönsallad.
Receptet skapat av Christian Hellberg till TV4:s program Grilla!
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email