Det här receptet kan du använda som grundrecept när du steker (eller grillar) entrecôte i skivor. Här är det innertemperaturen i köttskivan som är avgörande. Tillaga varje skiva efter gästens önskemål om stekningsgrad.
Stekt eller grillad entrecôte med kryddsmör

Ingredienser
4 portioner
4 skivor entrecôte, á 125 g
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk vitlökspulver
smör att steka i
Kryddsmör:
50 g smör, rumstempererat
1 tsk Café de paris kryddblandning
1 tsk pressad citronsaft
Till servering:
klyftpotatis eller pommes frites
grönsallad
Gör så här
Börja med kryddsmöret:
Blanda samman smör, kryddblandning och citronsaft. Rulla in i smörpapper och lägg i frysen till servering.
Krydda köttskivorna med salt, peppar och vitlökspulver. Stek i smör (eller grilla i grillpanna) 2−3 minuter per sida.
Innertemperatur:
-röd köttsaft, rare eller saignante , ca 55°
-lätt rosa köttsaft, medium-rare eller moins saignante , 60°
-klar rosa köttsaft, medium eller á point , ca 65°
-genomskinlig köttsaft, välstekt eller cuite, ca 70°
Låt köttet vila ca 5 minuter före servering. Skär kryddsmöret i skivor och servera till köttet. Bjud pommes frites eller klyftpotatis till, och en härlig grönsallad.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email