Stekt eller grillad entrecôte med kryddsmör

Det här receptet kan du använda som grundrecept när du steker (eller grillar) entrecôte i skivor. Här är det innertemperaturen i köttskivan som är avgörande. Tillaga varje skiva efter gästens önskemål om stekningsgrad.

Ingredienser

4 portioner

4 skivor entrecôte, á 125 g
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk vitlökspulver
smör att steka i

Kryddsmör:
50 g smör, rumstempererat
1 tsk Café de paris kryddblandning
1 tsk pressad citronsaft

Till servering:
klyftpotatis eller pommes frites
grönsallad

Gör så här

Börja med kryddsmöret:
Blanda samman smör, kryddblandning och citronsaft. Rulla in i smörpapper och lägg i frysen till servering.

Krydda köttskivorna med salt, peppar och vitlökspulver. Stek i smör (eller grilla i grillpanna) 2−3 minuter per sida.

Innertemperatur:
-röd köttsaft, rare eller saignante , ca 55°
-lätt rosa köttsaft, medium-rare eller moins saignante , 60°
-klar rosa köttsaft, medium eller á point , ca 65°
-genomskinlig köttsaft, välstekt eller cuite, ca 70°

Låt köttet vila ca 5 minuter före servering. Skär kryddsmöret i skivor och servera till köttet. Bjud pommes frites eller klyftpotatis till, och en härlig grönsallad. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top