Fläskrulader

Rulader på nötkött är en vanlig söndagsmiddag, men visste du att det går att göra jättegoda rulader på griskött? Om du hittar skivad färsk skinka elelr skinkschnitzel i köttdisken är det den styckningsdetaljen du ska välja till den här rätten. Fläskruladerna är kryddade med ingefära och senap, och såsen är så god att mosa potatis i. 

Ingredienser

4 portioner

500 g färsk skinka, skivad
2 msk söt svensk senap
2 tsk malen ingefära
salt och malen vitpeppar
1 msk smör
2 gula lökar, skivade
2 morötter, i bitar
5 dl köttbuljong

Till servering:
kokt potatis

Du behöver också:
tandpetare

Gör så här

Banka ut köttskivorna och bre på senap. Krydda med ingefära, salt och peppar, rulla ihop och fäst med tandpetare.n 

Bryn ruladerna i smör och lägg över i en gryta tillsamman med lök och morötter. Häll på buljongen, rör om och koka upp. Sänk värmen och sjud ca 1 timme.

Känn med en sticka på ruladerna att de är mjuka rakt igenom. Servera direkt ur grytan och bjud potatis till. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top