Rulader på nötkött är en vanlig söndagsmiddag, men visste du att det går att göra jättegoda rulader på griskött? Om du hittar skivad färsk skinka elelr skinkschnitzel i köttdisken är det den styckningsdetaljen du ska välja till den här rätten. Fläskruladerna är kryddade med ingefära och senap, och såsen är så god att mosa potatis i.
Fläskrulader
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk skinka, skivad
2 msk söt svensk senap
2 tsk malen ingefära
salt och malen vitpeppar
1 msk smör
2 gula lökar, skivade
2 morötter, i bitar
5 dl köttbuljong
Till servering:
kokt potatis
Du behöver också:
tandpetare
Gör så här
Banka ut köttskivorna och bre på senap. Krydda med ingefära, salt och peppar, rulla ihop och fäst med tandpetare.
Bryn ruladerna i smör och lägg över i en gryta tillsamman med lök och morötter. Häll på buljongen, rör om och koka upp. Sänk värmen och sjud ca 1 timme.
Känn med en sticka på ruladerna att de är mjuka rakt igenom. Servera direkt ur grytan och bjud potatis till.