Värm ugnen till 175°. Krydda köttet med salt och peppar. Om du vill ha skyn till sås, använd en ugnssäker form som har ungefär samma storlek som köttbiten annars kommer all köttsaft dunsta bort.
Stick röret från en köttermometer i den tjockaste delen av köttbiten och ställ in formen med köttet i nedre delen av ugnen. Stek till innertemperatur 60°. Det tar ca 1 timme för 1 kg kött.
Varm rostbiff: Låt köttet vila 15 minuter innan du skär upp det. Skär i ½ cm skivor. Laga sås av stekskyn eller sila den bara och servera till.
Kall rostbiff: Låt köttet svalna. Svep in det i aluminiumfolie. Kyl och förvara i kylskåp till servering. Det är enkelt att skära kall rostbiff i tunna skivor.
Rostbiffsrulad: Utgå från kall rostbiff i tunna skivor. Blanda samman lök, färskost, senap, gräslök och solroskärnor. Lägg en klick fyllning på varje köttskiva och rulla ihop.