Äpple- och fläskfyllda karrérulader med potatispuré, kantareller och rosmarinsky | Svenskt Kött

Äpple- och fläskfyllda karrérulader med potatispuré, kantareller och rosmarinsky

Det här är ett lite annorlunda sätt att tillaga den populära fläskkarrén. Men det går alldeles utmärkt att göra rulader av köttet. här får ruladerna sällskap av smörstekta kantareller och äplen. En rätt för höstfesten. 

Ingredienser

4 portioner

600 g benfri fläskkarré, i skivor
½ gul lök, hackad
1 syrligt äpple, tärnat
75 g rökt sidfläsk, tärnat
2 tsk färsk rosmarin, hackad
1 msk smör
salt och malen vitpeppar

Puré:
750 g mandelpotatis, i bitar
100 g jordärtskocka, i bitar
1 ½ dl mjölk
½ dl grädde
1 msk smör
salt och malen vitpeppar

Sås:
2 dl kalvbuljong
1 ½ msk majsstärkelse  vatten
1 tsk färsk rosmarin, hackad
salt och malen vitpeppar

Kantareller:
100 g kantareller
2 msk smör

Gör så här

Rulader:
Värm ugnen till 175º. Fräs lök, äpple, sidfläsk och rosmarin i smör och låt svalna. Banka försiktigt ut köttskivorna. Krydda, fördela ⅔ av äppelfyllningen på skivorna och rulla ihop. Bind ihop eller fäst med tandpetare. Bryn ruladerna i smör, lägg över dem i en ugnssäker form och stek dem färdiga i ugnen, ca 8 minuter.

Puré:
Koka potatis och jordärtskocka mjuka. Mosa ihop med gräddmjölk och smör. Krydda med salt och peppar.

Sås:
Koka upp kalvbuljong och red med majsstärkelse. Tillsätt rosmarin och koka 3 minuter. Krydda med salt och peppar.

Bryn kantarellerna hela i smör. Blanda samman med resterande äppelfyllning och toppa moset med blandningen. Servera till ruladerna. 

FLER RECEPT

Rulla till toppen