Det här är ett lite annorlunda sätt att tillaga den populära fläskkarrén. Men det går alldeles utmärkt att göra rulader av köttet. här får ruladerna sällskap av smörstekta kantareller och äplen. En rätt för höstfesten.
Äpple- och fläskfyllda karrérulader med potatispuré, kantareller och rosmarinsky
Ingredienser
4 portioner
600 g benfri fläskkarré, i skivor
½ gul lök, hackad
1 syrligt äpple, tärnat
75 g rökt sidfläsk, tärnat
2 tsk färsk rosmarin, hackad
1 msk smör
salt och malen vitpeppar
Puré:
750 g mandelpotatis, i bitar
100 g jordärtskocka, i bitar
1 ½ dl mjölk
½ dl grädde
1 msk smör
salt och malen vitpeppar
Sås:
2 dl kalvbuljong
1 ½ msk majsstärkelse vatten
1 tsk färsk rosmarin, hackad
salt och malen vitpeppar
Kantareller:
100 g kantareller
2 msk smör
Gör så här
Rulader:
Värm ugnen till 175º. Fräs lök, äpple, sidfläsk och rosmarin i smör och låt svalna. Banka försiktigt ut köttskivorna. Krydda, fördela ⅔ av äppelfyllningen på skivorna och rulla ihop. Bind ihop eller fäst med tandpetare. Bryn ruladerna i smör, lägg över dem i en ugnssäker form och stek dem färdiga i ugnen, ca 8 minuter.
Puré:
Koka potatis och jordärtskocka mjuka. Mosa ihop med gräddmjölk och smör. Krydda med salt och peppar.
Sås:
Koka upp kalvbuljong och red med majsstärkelse. Tillsätt rosmarin och koka 3 minuter. Krydda med salt och peppar.
Bryn kantarellerna hela i smör. Blanda samman med resterande äppelfyllning och toppa moset med blandningen. Servera till ruladerna.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Lammfrikassé med kantareller och purjolök
Ölbräserad gryta med kantareller
Helstekt lammsadel med timjan- och rosmarinsky
Lågtempad nötstek i ugn med potatispuré och svampsås
Rödvinsbräserad högrev, ragu på rökt sidfläsk och potatispuré med svecia
Ugnsbakad lammytterfilé med potatispuré, råkorv och rödvinssky