Ölbräserad gryta med kantareller

Ingredienser

4 portioner

500 g nötytterlår, tärnat 2×2 cm
1 flaska mörkt öl, 33 cl
1 msk soja
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan
6 enbär, krossade
1 gul lök, hackad
3 morötter, skivade
200 g kantareller
2 msk smör
1 msk majsstärkelse + vatten
salt och malen vitpeppar

Till servering:
kokt potatis
broccoli

Gör så här

Blanda samman öl, soja, tomatpuré, timjan och enbär i en gryta. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda några minuter. Koka upp igen, och lägg i kött och lök, lite i taget så att det kokar hela tiden. Sjud under lock ca 1 timme.

Tillsätt morötter när 10 minuter återstår. Fräs kantarellerna i smör och blanda ner i grytan. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Hetta upp. Krydda med salt och peppar.

Servera grytan rykande het med kokt potatis och broccoli.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT