Ölbräserad gryta med kantareller | Svenskt Kött

Ölbräserad gryta med kantareller

Ingredienser

4 portioner

500 g nötytterlår, tärnat 2×2 cm
1 flaska mörkt öl, 33 cl
1 msk soja
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan
6 enbär, krossade
1 gul lök, hackad
3 morötter, skivade
200 g kantareller
2 msk smör
1 msk majsstärkelse + vatten
salt och malen vitpeppar

Till servering:
kokt potatis
broccoli

Gör så här

Blanda samman öl, soja, tomatpuré, timjan och enbär i en gryta. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda några minuter. Koka upp igen, och lägg i kött och lök, lite i taget så att det kokar hela tiden. Sjud under lock ca 1 timme.

Tillsätt morötter när 10 minuter återstår. Fräs kantarellerna i smör och blanda ner i grytan. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Hetta upp. Krydda med salt och peppar.

Servera grytan rykande het med kokt potatis och broccoli.

FLER RECEPT

Rulla till toppen