Ölbräserad gryta med kantareller
Ingredienser
4 portioner
500 g nötytterlår, tärnat 2×2 cm
1 flaska mörkt öl, 33 cl
1 msk soja
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan
6 enbär, krossade
1 gul lök, hackad
3 morötter, skivade
200 g kantareller
2 msk smör
1 msk majsstärkelse + vatten
salt och malen vitpeppar
Till servering:
kokt potatis
broccoli
Gör så här
Blanda samman öl, soja, tomatpuré, timjan och enbär i en gryta. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda några minuter. Koka upp igen, och lägg i kött och lök, lite i taget så att det kokar hela tiden. Sjud under lock ca 1 timme.
Tillsätt morötter när 10 minuter återstår. Fräs kantarellerna i smör och blanda ner i grytan. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Hetta upp. Krydda med salt och peppar.
Servera grytan rykande het med kokt potatis och broccoli.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Äpple- och fläskfyllda karrérulader med potatispuré, kantareller och rosmarinsky
Lammfrikassé med kantareller och purjolök
Hemgjord chipolata med ölbräserad lök och spetskål, morotsstomp och äppelsenap
Gryta med grisbog, pumpa och svamp med Blå Kongo
Rökig gryta på bog med äppel- och senapscrème samt pepparrotskål
Indisk gryta med strimlat innanlår av skinka och grönsaker