Minipizzor med rökt skinka och chèvre | Svenskt Kött

Minipizzor med rökt skinka och chèvre

På buffé är det trevligt att ställa fram en massa olika rätter. Något som de flesta brukar uppskatta är minipizzor. De här får kraftig smak av chèvre och rökt skinka. 

Ingredienser

10 bitar

25 g jäst
1 ½ dl vatten
3 msk rapsolja
1 tsk socker
1 tsk salt
ca 4 ½ dl vetemjöl

Pålägg:
3 dl chilisås
150 g chèvreost
300 g rökt skinka, strimlad
100 g färska champinjoner, skivade
50 g valnötter
2 msk flytande honung

2 tsk olja

Gör så här

Lös upp jästen i ljummet vatten. Häll ner rapsoljan. Blanda samman socker, salt och mjöl, och rör ner i vätskan. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa cirka 40 minuter. Värm ugnen till 225°. Klä en plåt med bakplåtspapper. 

Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den smidig och forma den till en rulle. Dela den först på mitten, och sedan i 10 bitar. Varje bit formas sedan till en liten boll, och kavlas ut till en liten pizzabotten. 

Lägg bottnarna på plåten. Bred på chilisås och smula över getost. Strö över skinka, lägg på champinjoner, hackade valnötter och ringla över honung.

Baka pizzorna i mitten av ugnen cirka 7 minuter. Ta ut från värmen och Pensla kanterna med lite olja. Servera varma eller ljumma. 

Pizzorna kan bakas i förväg och värmas upp i mikrovågsugn före servering. 

Tips:
Rökt skinka kan bytas ut mot bacon eller kassler. Chilisås kan bytas ut mot tacosås. 

FLER RECEPT

Rulla till toppen