Citronmarinerad rostbiff med chèvre- och mandelkräm

Det här är en perfekt rätt att ställa fram på en buffé. Rostbiffen kan du köpa färdig eller laga själv, se länkade recept. 

Ingredienser

4 portioner

400 g rostbiff, stekt och skivad

Marinad:
1 msk rapsolja
1 msk citronsaft, pressad
1 krm citronskal, finrivet
1 ½ krm mynta, torkad
1 ½ krm koriander, malen
1 msk gräslök, finhackad
1 msk koncentrerad kalvfond

Chèvre- och mandelkräm:
½ gul zucchini, ca 200 g
50 g mandelspån
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
75 g chèvre
2 msk färsk parmesan, finriven
2 msk grädde eller mjölk
salt, peppar

Gör så här

Lägg köttet på ett uppläggningsfat. Vispa samman alla ingredienser till marinaden och droppa den över köttet. Täck med plastfolie och marinera i kyl 2 timmar.

Chèvre- och mandelkräm:
Skär zucchinin i tjocka skivor. Lägg dem på ett mikrosäkert fat och droppa över olja. Mikra på högsta effekt ca 3 minuter. Skala vitlöksklyftorna. Blanda samman mandelspån, vitlök och zucchini. Mikra i ytterligare 3 minuter. Lägg över zucchini, vitlök och mandel i en matberedare och lägg ner getosten. Kör till fint mos. Tillsätt parmesan och späd med grädde till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar. 

Servering:
Servera krämen, kall eller ljummen, till rostbiffen.

»Så här steker du fransk rostbiff
»Så här steker du engelsk rostbiff

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT