Rostbiff med lingon- och calvadossås

Rostbiff är bra mat att servera på buffé med många gäster. Det är mat som de flesta gillar, du kan göra den klar i förväg och den är lätt att lägga upp vackert. Receptet räcker till 20 buffé-portioner, om annan mat också serveras på buffén. 

Ingredienser

8 portioner eller 20 bufféportioner

1 kg rostbiff eller innanlår av nöt
salt och grovmalen svartpeppar

Sås:
2 dl rårörda lingon
1 kanelstång
1 dl vatten
2 dl rött vin
1 msk koncentrerad kalvfond
2 msk råsocker
1 msk arrowrot
2 msk calvados
salt och svartpeppar

Gör så här

Värm ugnen till 125°. Gnid in köttet med salt och peppar. Stek i ugn till innertemperatur 60°, ca 1 timme. Låt köttet kallna.  och skär i tunna skivor.

Sås:
Koka lingon, kanel, vatten, vin, fond och socker 10 minuter under lock. Red med arrowrot utrörd i lite vatten. Tillsätt calvados och krydda med salt och peppar. Låt kallna.

Servering:
Skär upp köttet i tunna skivor och servera såsen till. Vill du servera rostbiffen som varmrätt, bjud potatisgratäng eller potatissallad till. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT