Köttfärssås blir bara godare ju mer du lagar. Det här receptet ger 10 portioner, och passar bra om ni är många runt bordet.
Köttfärssås till många
Ingredienser
10 portioner
1 kg nötfärs, grovmalen
2 gula lökar, hackade
5 vitlöksklyftor, hackade
3 msk rapsolja
800 g krossade tomater (2 förpackningar)
2 morötter, finrivna
50 g rotselleri, finriven
½ dl tomatpuré
2 dl kraftig köttbuljong
1 msk torkad oregano
salt och malen vit- eller svartpeppar
Till servering:
pasta
riven parmesan
Gör så här
Fräs färsen i omgångar olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar, och lägg över i en gryta.
Fräs lök och vitlök i olja i samma panna för att ta vara på smakämnena efter köttet. Lägg över i grytan.
Tillsätt tomater, morot, selleri och tomatpuré. Krydda med oregano, salt och peppar.
Koka upp, sänk värmen och sjud ca 20 minuter. Späd med buljongen under kokningen.
Smaka av och gör en sista justering av kryddningen. Servera köttfärssåsen till nykokt pasta och toppa med riven parmesan.
Blev det köttfärssås över? Här får du tips på vad du kan göra av en liten rest:
» Färsfylld giffel
» Köttfärsfylld bakpotatis
» Pannkakssnurror