Pasta Carbonara, originalrecept

Pasta på kolarhustruns vis. Det är svartpepparen som mals över rätten som symboliserar kolet. Receptet är hyfsat snabblagat och rätten är bara så god! 

Ingredienser

4 portioner

400 g spagetti
1 dl grädde
600 g sidfläsk, tärnat
2 gula lökar, finahackade
1 msk rapsolja
grovmalen svartpeppar

Till servering:
4 äggulor
riven parmesan

Gör så här

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i durkslag. Blanda samman med grädde.

Knaperstek sidfläsket och låt rinna av på hushållspapper. Fräs löken i olja. Blanda lök och fläsk.

Lägg upp pastan på varma tallrikar. Fördela fläskblandningen över, strö över rikligt med svartpeppar och toppa med en äggula per person.

Servera genast med riven parmesan.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top