Pasta carbonara eller pasta på kolarhustruns vis. Det är svartpepparen som mals över rätten som symboliserar kolet. Receptet är snabblagat och rätten är bara så god! En riktig vardagsfavorit.
Pasta Carbonara
Ingredienser
4 portioner
400 g spagetti
1 dl grädde
240 g sidfläsk, tärnat
1 liten gul lök, finahackad
1 msk rapsolja
2 dl riven västerbottensost, eller annan valfri stark ost
grovmalen svartpeppar
Till servering:
4 äggulor
tomatsallad
Gör så här
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i durkslag. Blanda samman med grädde.
Knaperstek sidfläsket. Ta ur det från pannan och låt vila på hushållspapper. Behåll fettet i stekpannan. Fräs löken i fettet från fläsket. Blanda ner fläsket igen och slå över grädden. Låt koka upp och blanda ner spagettin och hälften av osten. Rör runt på svag värme till en krämig konsistens, 2-3 minuter.
Lägg upp pastan på varma tallrikar. Strö över rikligt med svartpeppar och toppa med en äggula per person.
Servera genast med resten av den rivna osten och en tomatsallad.
Tips! Hittar du inte svenskt sidfläsk går det bra att ersätta med svenskt bacon. Vill du vara säker på att köttet är svenskt kan du titta efter märket Kött från Sverige.