Den här grytan innehåller många mustiga kryddor, och passar fint att servera toppad med en klick svalkande yoghurt. En snabblagad vardagsmiddag.

Den här grytan innehåller många mustiga kryddor, och passar fint att servera toppad med en klick svalkande yoghurt. En snabblagad vardagsmiddag.
4 portioner
500 g grisbog, tändsticksstrimlad
1 gul lök, klyftad
1 röd chili, hackad
½ tsk spiskummin, malen
½ tsk koriander, malen
½ tsk ingefära, malen
1 krm kajennpeppar
1 msk rapsolja
2 morötter, skivade
½ dl vatten
3 dl hela tomater, konserverade
salt och svartpeppar
½ dl persilja, hackad
Couscous:
3 dl couscous
3 dl vatten
½ zucchini, strimlad
100 g kikärter, kokta
½ dl russin
Till servering:
1 dl matyoghurt eller tjock yoghurt
Fräs lök, chili och kryddor i olja. Tillsätt morötter, vatten och tomater. Låt koka upp. Lägg i köttet, lite i taget, så att grytan kokar hela tiden. Låt grytan sjuda ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar.
Couscous:
Koka upp vatten och häll över couscousen. Låt dra ca 3 minuter. Blanda i zucchini, kikärter och russin. Blanda och hetta upp.
Servering:
Strö persilja över grytan och servera den med couscous.Toppa med en klick yoghurt.