Den här grytan innehåller många mustiga kryddor, och passar fint att servera toppad med en klick svalkande yoghurt. En snabblagad vardagsmiddag.
Nordafrikansk gryta med couscous
Ingredienser
4 portioner
500 g grisbog, tändsticksstrimlad
1 gul lök, klyftad
1 röd chili, hackad
½ tsk spiskummin, malen
½ tsk koriander, malen
½ tsk ingefära, malen
1 krm kajennpeppar
1 msk rapsolja
2 morötter, skivade
½ dl vatten
3 dl hela tomater, konserverade
salt och svartpeppar
½ dl persilja, hackad
Couscous:
3 dl couscous
3 dl vatten
½ zucchini, strimlad
100 g kikärter, kokta
½ dl russin
Till servering:
1 dl matyoghurt eller tjock yoghurt
Gör så här
Fräs lök, chili och kryddor i olja. Tillsätt morötter, vatten och tomater. Låt koka upp. Lägg i köttet, lite i taget, så att grytan kokar hela tiden. Låt grytan sjuda ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar.
Couscous:
Koka upp vatten och häll över couscousen. Låt dra ca 3 minuter. Blanda i zucchini, kikärter och russin. Blanda och hetta upp.
Servering:
Strö persilja över grytan och servera den med couscous.Toppa med en klick yoghurt.